sunnuntai 10. toukokuuta 2009

Maailman parhaalle äitille

Äiti on monta kertaa pyytänyt minulta lisää kämmekkäitä. Ajattelin kerralla tehdä useampaa sorttia, jotta tiedän millaiset on hyvät. Paljastui, että parhaita on ohuesta langasta tehdyt. Joten niitä lisää! Haluan kyllä itsellenikin. Minä muuten en tee kämmekkäisiin peukkuja, minusta on helpompi puuhastella ilman peukkulämmitystä. Luulen myös, että jos pitäisi väkertää muutaman kerroksen peukkuja, niin kämmekkäät odottelisi valmistumistaan huomattavasti pitempään kuin nyt.

Fufoilu on siis vielä vähän vaiheessa, joskin silläkin rintamalla on tapahtunut paljon. Kuten sanottu, väkisinkin jotain valmistuu.




Nämä ovat perusmallin mukaan Garnstudion Silke Alpaca -langasta. En oikein lämmennyt sille, odotin kai kultaa, silkkiä ja mirhamia. Minusta pinnasta tuli ärsyttävän epätasaista ja lanka on jotenkin höntyväistä sitten valmiina pintana. Tuota lankaa kuitenkin on vielä, joten äiti saa vielä pipon ja jonkun pienen kaulahuivin. Silmukoita oli 28, kulutus oli vähän alle kaksi kerää. Minua jotenkin ärsytti nuo niin paljon, että olen tyytyväinen kun häviävät silmistäni. Vielä pitäisi tehdä loput pois, ja todennäköisesti teenkin piakkoin ettei niitä tarvitse kauaa katsella.



Tein Woolista Rinsessa-kämmekkäät. Tuo Wool pisteli ainakin minua. Malli on tosi kiva ja hurjan nopea tehdä.

Lisää Woolia:




Norottelin vähän Woolin Neliraitaa. :D Tulipa aika kasaria. En norottele toistamiseen. Olin toisen noista tehnyt jo aiemmin Neliraidan tähteistä, mutta nyt kun kaivelin Wool-pussin, niin en enää muistanut millä puikoilla olin ensimmäisen tehnyt. Kakkosesta tuli paljon napakampi, mutta eipä hätiä. Vaikka leveys heittää sentillä niin korkeus on täsmälleen sama, ja vaikka kerrosmäärät heittää, niin joustimet alkaa samasta kohti ja peukuntiet yms. Näissä on 48 silmukkaa, parempi puikkokoko oli lopunviimein 2,75mm.




Ah! Nämä on kerrassaan ihanat! Lanka on Onlinen Supersocke Silkiä. Ihanaa neuloa! Ihanaa valmiina! Silmukoita 56, puikot 2,5mm.


Pahoittelen tuhruista kuvaa, en huomannut kuvatessa.


Äippä on toivonut kämmekkäiden lisäksi myös ranteenlämmittimiä, joita voi käyttää ranteiden suojina jos hiha nousee liian ylös ja hanska ei yllä peittämään. Silmukoita näissäkin 56 ja puikko 2,25mm. Ovat Onlinen jostain vanhemmasta sukkalangasta, tuli ihan hulvaton kuvio. Vähän erilainen molemmissa, mutta ei haittaa, vauhditti neulomista. Oli pakko neuloa kerralla loppuun, että näki että eihän vaan kuvio rikkoudu.


4 kommenttia:

Hekla kirjoitti...

Neliraitaiset ovat minusta hauskan näköiset, ideaa voisin kokeilla joskus jonkun kummitytön tamineisiin :-)

Neili kirjoitti...

Mukavannäköisiä käsien osien lämmittäjiä.

KristiinaS kirjoitti...

Sullahan on varsinainen kämmekkätehdas.
Ja höh, miksei kukaan ole kertonut, että peukkua ei tarvi neuloa näihin?;)
Nyt se on nähty enkä seuraaviin neulo.

Vilijaana kirjoitti...

Hei! Kiitos kommentistasi, nyt löysin sinunkin blogisi! ;) Kerropa miten saat noi kämmekkäiden yläreunat pääteltyä niin ettei ne löpötä? Mulla löpöttää ja harkitsen purkamista ja muuttamista kynsikkäiksi kun ne on musta rumat nyt. :/ Joo, ja oikeassa olet. Miksi sitä pitää ottaa stressiä bloggaamisesta kun sitä sitten voi vaikka vaan kerran puolessa vuodessa harrastaa? Kyllä mä nyt ainakin niin usein oon kipeenä... :P No ei vaan, toivottavasti en tietty ikinä olis kipeenä kun tästä flunssasta toivun. ;)