maanantai 27. huhtikuuta 2009

Sukkapamaus eli askel 3

Halusin tehdä vanhoille työkavereilleni sukat (tosin yksi heistä innostui kämmekkäistä). Nämä ovatkin olleet kesken vähän pitemmän aikaa... *viheltelee* Oli ihanaa tehdä nämä, sain kokeiltua monta uutta mallia ja lankaa!

Tässäpä näitä:



Nancy Bushin "Gentleman's fancy socks" -mallia mukaillen
(kuvista vakoiltuna)
Trekking
2,5mm puikot



Monkey
Trekking XXL
2,5mm puikot



Paraphernalia
Opal
2,5mm puikot



Aapeli
7 Veljestä
3,5mm puikot



Kertut
7 Veljestä
3,5mm puikot



Merletto-kämmekkäät
Schoppel Wolle
2,5mm puikot



Tavalliset sukkaset Stepistä, 64s.
puikot 2,5mm


Eräs näistä entisistä työkavereista meni valmistumaan opinnoistaan. On mielestäni niin hieno saavutus opiskella töiden ohessa, että halusin omalta osaltani palkita sinnikkyydestä. Huivin värit vähän arveluttivat, mutta tiesin että hän käyttää jonkun verran juuri tuollaista pinkkiä ja tummaa viininpunaista. Ensimmäiset kommentit sitten olivatkin, että "Ihan mun värit!" :)



Ruska (ehheh, yllättyykö kukaan enää?)
vironvilla
4,5mm puikot


Sitten kannustuspuhetta.
Muistatteko, kun kerroin sivumennen toimenpiteistä sähkönkulutuksen vähentämiseksi. (Koska meillä pyörii sähköllä jatkuvasti ilmastointi, lämminvesivaraaja ja lattialämmitys + muut vehkeet.) Tässä männäviikolla kuitenkin tuli sähköyhtiöltä postia. Odotettiin luonnollisesti innolla, koska tiedettiin että toukokuussa on eräpäivä 500e arviolaskulle. Olivat kuitenkin mitanneet kulutuksen. Ei paha! Kahdeksassa kuukaudessa oli mennyt alle 1800 kWh. Arviokulutus vuodelle oli 2500 kWh. Meillä on ollut 10000 kWh arvion mukaan laskutus... Pelättiin että riittääköhän se. :D Näin ollen me saadaan rahaa takaisin jo maksetuista laskuista, eikä puhettakaan että tartteis maksaa tuota jättimätkyä.

Toisin sanoen sähkönkulutuksen pienentäminen ei välttämättä ole kauhean iso homma eikä se välttämättä tunnu elellessä yhtään mitenkään. Suosittelen ja kannustan jokaista sähk... erittäin lämpimästi miettimään omaa kulutustaan, että voisiko jostain vähän tiputtaa. En tiedä paljonko meidän vähennystoimenpiteet on vaikuttaneet kWh-määräisesti, mutta varmasti edes vähän. Ja jos jokainen vähentää vähän, tekee se yhteensä paljon. :D Anteeksi kliseet, mutta nämä on minusta tosi tärkeitä juttuja.

-

Ei kommentteja: